Evangeliets nya singel – ”Så nära som du”

title "Så nära som du" on colored background.

Häromdagen släppte mitt band Evangeliet sin första singel från ett kommande andra album. Singeln heter ”Så nära som du”. Personligen tycker jag att det är en av våra bästa låtar. Den representerar vårt andra album väl och får mig att känna stolthet på en helt ny nivå. Första albumet var bra, men på andra skivan har det hänt något speciellt. Jag vill ge det mesta av äran till Loli Andersson och Henrik Ståhl. Henriks låtskrivande och Lolis sånginsatser och arrangemang av stämmor har lyft det här projektet till nästa nivå. Det har varit en helt otrolig känsla att få kliva in i studion Soundalize med Martin Befve och lägga sång på nyskrivna svenska poplåtar av sådan här kaliber.

Texten till ”Så nära som du” känns som att den kan vara tagen direkt ur mitt huvud. När jag sjunger och lyssnar på låten så tänker jag på dom gånger jag har varit ärlig och sårbar inför en partner eller vän. För mig har sådana möten lett till glädje, eufori och viljan att utvecklas.

En kliché inom drama och romantik är att människor inte kan förändras på riktigt. Men jag upplever att sårbarhet och ärlighet är bland de få saker som kan motivera människor till uppriktig förändring.

Den larvigt gulliga men uppriktiga texten tillsammans med den nästan svulstiga refrängen får mig att känna glädje över att kunna dela mitt liv med dom fantastiska människor jag har omkring mig.

För mig handlar ”Så nära som du” om att familjen är det viktigaste jag har. Den handlar också om att kärlek är en strävan, ett ständigt pågående arbete. Arbetet handlar om att hela tiden utvärdera sina olika känslor och tankar för att hitta fram till dom handlingar som känns bäst i magen och i hjärtat, för alla inblandade.

Läs texten till “Så nära som du” på Genius.com

Av cfd

Web developer, singer, educator and problem solver.